dilluns, 14 de gener del 2008

Els Mestres de la República


Aquestes festes ha caigut a les meves mans el llibre: "Els Mestres de la República en imatges"de Raimon Portell i Salomó Marqués. (ARA Llibres) que acompanya "Els Mestres de la República" a la meva biblioteca. És un llibre fantàstic però alhora també trist com ho demostren les fotografies en blanc i negre de la República en guerra. Però també hi ha il·lusió i esperança en la lluita per una escola nova. El final però, ja el coneixem. La dictadura va acabar amb aquella meravellosa tasca educativa atemptant contra la vida d'aquells mestres. És la nostra feina, recordar-los i sobretot, recuperar la seva escola nova per tal de posar en pràctica un dels seus eixos principals, la defensa de l' escola pública i laica.


2 comentaris:

Martí Cabré ha dit...

Veig que has has fet una capa de pintura al bloc. Queda molt bé.

Tant de bo que els ideals de l'escola moderna reïxin, cosa que no vol dir convertir els mestres en un lobby totpoderós... ;-)

Anònim ha dit...

felicitats pel teu bloc. Veig que ets una fan de l'escola de la republica. Jo també hi crec en Ferrer i Guardià i en freinet, neill, freire, dewey i algunes coses puntuals de makarenko. M'agradaria un dia parlar-ne amb tu de tot això. Sóc el creador del bloc recursosticpelmestre. Gràcies per afegir-me al teu bloc.