dijous, 12 de febrer del 2009

Darwin a l'escola


Avui 12 de febrer podria haver sigut un dia especial a les escoles, i no pas per la falta de mestres a primera hora de la tarda, sinó perquè tal dia com avui ,ara fa 200 anys, va néixer el naturalista anglès Charles Darwin. Tinc l’esperança que algunes escoles catalanes hauran dedicat la setmana, o potser només un dia a recordar el viatge de Darwin a bord del Beagle i els seus estudis sobre l’evolució de les espècies.

No accepto la presència de la religió a l’escola i menys encara passar de llarg aquesta efemèride.

Si proclamem i defensem una educació de qualitat, sisplau, posem a l’abast dels nostres alumnes les eines necessàries per tal d’interpretar la realitat de la manera més rigorosa i reflexiva possible. El treball entorn la figura de Charles Darwin i els seus apunts científics ens hi poden ajudar, i molt.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats pel nou blog! I perdona que en comptes de comentar Darwin recomani fer el xafarder a www.unadecontes.cat. L'he descobert avui i estic com una peque.

Anònim ha dit...

Perdo: www.unamadecontes.cat

Lola ha dit...

Sí, és una web molt xula! Jo també m'hi encanto moltes vegades!

Lola ha dit...

El passat dilluns 16 de febrer vaig visitar una escola, per la jornada de portes obertes, el CEIP Pau Casals de Gràcia, i quina il·lusió quan vaig veure tot un mural, molt complert per cert, dedicat a Charles Darwin!